Początkujący
Liczba postów: 82
Liczba wątków: 25
Dziękuję Otrzymano:
5 w 5 postach
Dziękuję Danno: 1
Reputacja:
0
Chodzi o przewod czujnikowy:
- posiadam artykul czujnika wyporowadzenia 1,3,4
- artykul przewody czujnikowego m12 wyprowadzenia 1,2,3,4
Kolorystyka jaka ma byc:
1-BN
2-WH
3-BU
4-BK
Za Chiny nie chce plasowac zyl wg numeracji wyprowadzen aparatow... numeruje po kolei 1-1 , 3-2 , 4-3.
Jak to przyporządkowac raz - aby pozniej w przypadku 30 czujnikow juz tego nie robić drugi raz.
Specjalista
Liczba postów: 606
Liczba wątków: 107
Dziękuję Otrzymano:
11 w 11 postach
Dziękuję Danno: 135
Reputacja:
8
2014-11-18, 02:18
Mam nadzieję, że się nie obrazicie jeśli dołączę się do wątku.
Chciałem zapytać czy jest możliwe żeby przy wstawianiu definicji kabla od razu numerowały się żyły, a nie trzeba było było potem wyciągać ich z nawigatora kabli i jeszcze raz "przeciągać"?
Czy zamiana numerów żył lub ich przekonfigurowanie jest w jakiś sposób szybko możliwe?
Myślałem, że da się w edycji tabelarycznej jak zaciski ale tam nic nie znalazłem.
Specjalista
Liczba postów: 606
Liczba wątków: 107
Dziękuję Otrzymano:
11 w 11 postach
Dziękuję Danno: 135
Reputacja:
8
2014-11-20, 02:25
Znalazłem coś jeszcze.
Mam na stronie zaciski, do nich podłączone jakieś elementy. Jeśli potrzebuję zrobić coś z kilkoma z nich w nawigatorze, zaznaczam je w edytorze graficznym i jeśli obejmę coś jeszcze, np. czujnik, przycisk to pod PPM nie ma synchronizacji ale gdy klikniemy nawigator zacisków, to mamy co chcieliśmy czyli synchronizację zaznaczonych zacisków.
P.S. Żeby nie zostać zrozumianym źle, nie dyskutuję nad wyższością jednej metody nad drugą ale uzupełnieniem ich i tylko podaję zauważoną ciekawostkę do wykorzystania - akurat taki przypadek. Pomijam zaznaczanie partiami i pojedyncze z Ctrl, czy wszystkich zacisków przez PPM->zaznacz obiekty tego samego typu.