• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
problem z etykietami listew zaciskowych
Witam,
próbuję wyeksportować etykiety listew zaciskowych, po jednej etykiecie na listwę zaciskową. Prościej mówiąc otwierając nawigator "listwy zaciskowe" mamy po jednej nazwie na jedną listwę  (listwę można rozwinąć wtedy pokazują się pojedyncze zaciski). Ja potrzebuje nazwę całej listwy do opisania w szafie. Próbuję coś wykombinować, ale albo dostaje wszystkie zaciski (czyli powielone nazwy listew), albo te które mają widoczne ID na stronach (a te które nie mają to już nie) itp. Może ma ktoś jakiś pomysł?

Pozdrawiam

Odpowiedź
(2024-02-08, 12:27)azazelek111 napisał(a): Witam,
próbuję wyeksportować etykiety listew zaciskowych, po jednej etykiecie na listwę zaciskową. Prościej mówiąc otwierając nawigator "listwy zaciskowe" mamy po jednej nazwie na jedną listwę  (listwę można rozwinąć wtedy pokazują się pojedyncze zaciski). Ja potrzebuje nazwę całej listwy do opisania w szafie. Próbuję coś wykombinować, ale albo dostaje wszystkie zaciski (czyli powielone nazwy listew), albo te które mają widoczne ID na stronach (a te które nie mają to już nie) itp. Może ma ktoś jakiś pomysł?

Pozdrawiam

Musisz rozróżnić dwie sprawy 
  1. rozróżnienie listwy zaciskowej od zacisków - to tak po krótce dla wyjaśnienia 
    •    
    •  listwa zaciskowa to zestaw elementów składających się na to czyli np. kilka zacisków, dekle, mostki, oznaczniki etc -  to jest podstawowa sprawa  pewnie oczywista ale nadmienię 
    • zacisk to pojedyncza złączka listwowa 
  2.  sprawa co chcesz wyeksportować 
    • oznaczenia listw zaciskowych
    • oznaczenia zacisków

jeżeli chcesz komplet czyli listwe i zaciski to masz gotowe szablony do tego 
jeżeli potrzebujesz coś innego to w zależności od tego co chcesz wyeksportować musisz stworzyć odpowiedni filtr i przygotować projekt do tego 
moja rada jeżeli chcesz wyeksportować tylko oznaczenia listw zaciskowych to po 1 wygeneruj w projekcie definicję listw zaciskowych (jeżeli już tego nie zrobiłeś) a potem przy eksporcie po prostu tylko odfiltruj te definicje
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2024-02-08, 12:48)pwisniewski napisał(a): Musisz rozróżnić dwie sprawy 
  1. rozróżnienie listwy zaciskowej od zacisków - to tak po krótce dla wyjaśnienia 
    •    
    •  listwa zaciskowa to zestaw elementów składających się na to czyli np. kilka zacisków, dekle, mostki, oznaczniki etc -  to jest podstawowa sprawa  pewnie oczywista ale nadmienię 
    • zacisk to pojedyncza złączka listwowa 
  2.  sprawa co chcesz wyeksportować 
    • oznaczenia listw zaciskowych
    • oznaczenia zacisków

jeżeli chcesz komplet czyli listwe i zaciski to masz gotowe szablony do tego 
jeżeli potrzebujesz coś innego to w zależności od tego co chcesz wyeksportować musisz stworzyć odpowiedni filtr i przygotować projekt do tego 
moja rada jeżeli chcesz wyeksportować tylko oznaczenia listw zaciskowych to po 1 wygeneruj w projekcie definicję listw zaciskowych (jeżeli już tego nie zrobiłeś) a potem przy eksporcie po prostu tylko odfiltruj te definicje

No dobra Blush  tak więc szukam rozwiązania do eksportu oznaczenia listew zaciskowych. Po jednej etykiecie na jedną listwę. Próbowałem sam coś pokminić, ale z listwami nie wychodzi. Z urządzeniami nie miałem problemu - wybrałem Schemat Listy zasobów i sformatowałem etykietę według własnych potrzeb. Myślałem, że ta sama metoda zadziała na listwy, bo w ustawieniach eksportu mam zaznaczone "Uwzględnij artykuł - Artykuły listew zaciskowych", ale niestety nie.

Odpowiedź
(2024-02-08, 18:35)azazelek111 napisał(a): No dobra Blush  tak więc szukam rozwiązania do eksportu oznaczenia listew zaciskowych. Po jednej etykiecie na jedną listwę. Próbowałem sam coś pokminić, ale z listwami nie wychodzi. Z urządzeniami nie miałem problemu - wybrałem Schemat Listy zasobów i sformatowałem etykietę według własnych potrzeb. Myślałem, że ta sama metoda zadziała na listwy, bo w ustawieniach eksportu mam zaznaczone "Uwzględnij artykuł - Artykuły listew zaciskowych", ale niestety nie.

kolejne pytanie 
chcesz to jako załącznik do dokumentacji 
czy jako plik exportowy np. do drukarki etykiet 
czy jako plik do dalszej edycji z możliwością ponownego importu po dokonanych zmianach
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Chciałbym to jako plik exportowy do drukarki etykiet Smile

Odpowiedź
(2024-02-10, 14:53)azazelek111 napisał(a): Chciałbym to jako plik exportowy do drukarki etykiet Smile

no to w danych produkcyjnych -> przegląd albo zestawienie listew to było (nie pamiętam teraz)
musisz stworzyć szablon do tego co potrzebujesz
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Dzięki za pomoc. Trzeba było wybrać: "Rodzaj zestawienia: Zestawienie listew zaciskowych". Jakoś nie mogłem tego znaleźć.

Pozdrawiam :-)

Odpowiedź