• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wersja
EplanP8 
Witam
Otrzymałem od innej firmy spakowany projekt do którego będę musiał coś dodać. Jak sprawdzić wersję w jakiej to było zrobione ( licencja )? Pytam bo po otwarciu widzę schematy jednokreskowe, a ja niestety mam select i jednokreskowych brak.

Pozdrawiam
Marek

Odpowiedź
(2016-08-17, 10:18)marekpaz napisał(a): Witam
Otrzymałem od innej firmy spakowany projekt do którego będę musiał coś dodać. Jak sprawdzić wersję w jakiej to było zrobione ( licencja )? Pytam bo po otwarciu widzę schematy jednokreskowe, a ja niestety mam select i jednokreskowych brak.

Pozdrawiam
Marek

ale wersję o co dokładnie ci chodzi o pakiet eplana (ta informacja nie jest zapisywana, gdyż jest zaszyta w kluczu sprzętowym) czy wersję produktu (do tego służą właściwości <10043> Ostatnio stosowana wersja EPLAN  oraz 
<10044> Ostatnio stosowany numer kompilacji EPLAN )
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2016-08-17, 11:21)pwisniewski napisał(a): ale wersję o co dokładnie ci chodzi o pakiet eplana (ta informacja nie jest zapisywana, gdyż jest zaszyta w kluczu sprzętowym) czy wersję produktu (do tego służą właściwości <10043> Ostatnio stosowana wersja EPLAN  oraz 
<10044> Ostatnio stosowany numer kompilacji EPLAN )

W zasadzie chodzi mi o to czy można sprawdzić czy projekt o którym nie wiem do końca skąd pochodzi został wykonany na legalnym eplanie czy nie. Chodzi też o to co z legalnością jeślibym dostał projekt zrobiony na piracie, coś tam dodał i chciał przekazać dalej . Będzie można dojść które strony były edytowane przeze mnie a które stworzone z użyciem pirata ?

Odpowiedź
(2016-08-17, 11:41)marekpaz napisał(a): W zasadzie chodzi mi o to czy można sprawdzić czy projekt o którym nie wiem do końca skąd pochodzi został wykonany na legalnym eplanie czy nie. Chodzi też o to co z legalnością jeślibym dostał projekt zrobiony na piracie, coś tam dodał i chciał przekazać dalej . Będzie można dojść które strony były edytowane przeze mnie a które stworzone z użyciem pirata ?

skoro otrzymałeś od klienta podkład projektowy (projekt) do edycji to nie odpowiadasz za jego pochodzenie tylko klient 
to co ty będziesz robił będzie opatrzone  informacją kto edytował ostatni wraz z jego nr klucza sprzętowego 
<10185> Numer licencji klucza sprzętowego
<11022> Ostatnio opracował: Nazwa użytkownika
<11024> Data zmian (automatycznie)
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości