• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EPLAN P8 2.7 i 2027 na jednym komputerze – problem z uruchomieniem starej wersji
EplanP8 
Przez ponad 10 lat pracowałem na EPLAN Electric P8 w wersji 2.7, jeszcze z licencją na pendrive. Dzisiaj otrzymałem licencję do nowej wersji 2027 i po instalacji zobaczyłem, że w porównaniu z 2.7 zmieniło się naprawdę bardzo dużo.
Zanim przyzwyczaję się do nowej wersji, chciałbym dokończyć rozpoczęte projekty jeszcze w EPLAN 2.7. Na komputerze mam obecnie zainstalowane obie wersje: 2.7 oraz 2027.
Problem polega na tym, że przy próbie uruchomienia EPLAN 2.7 program próbuje korzystać z nowej licencji 2027 i pojawia się komunikat, że EPLAN nie może zostać uruchomiony za pomocą tej licencji. Stary klucz/licencję do wersji 2.7 nadal posiadam na pendrive.
Czy ktoś może podpowiedzieć, jak poprawnie uruchomić EPLAN 2.7 na starej licencji, mając jednocześnie zainstalowaną wersję 2027? Chodzi mi o możliwość otwierania i dokończenia starych projektów w 2.7 bez konwertowania ich do nowszej wersji.
Będę wdzięczny za wskazówki, jak ustawić wybór właściwej licencji dla wersji 2.7 i czy obie wersje mogą bez problemu działać na jednym komputerze.

Odpowiedź
( 11 godzin(y) temu)P.kozyra napisał(a): Przez ponad 10 lat pracowałem na EPLAN Electric P8 w wersji 2.7, jeszcze z licencją na pendrive. Dzisiaj otrzymałem licencję do nowej wersji 2027 i po instalacji zobaczyłem, że w porównaniu z 2.7 zmieniło się naprawdę bardzo dużo.
Zanim przyzwyczaję się do nowej wersji, chciałbym dokończyć rozpoczęte projekty jeszcze w EPLAN 2.7. Na komputerze mam obecnie zainstalowane obie wersje: 2.7 oraz 2027.
Problem polega na tym, że przy próbie uruchomienia EPLAN 2.7 program próbuje korzystać z nowej licencji 2027 i pojawia się komunikat, że EPLAN nie może zostać uruchomiony za pomocą tej licencji. Stary klucz/licencję do wersji 2.7 nadal posiadam na pendrive.
Czy ktoś może podpowiedzieć, jak poprawnie uruchomić EPLAN 2.7 na starej licencji, mając jednocześnie zainstalowaną wersję 2027? Chodzi mi o możliwość otwierania i dokończenia starych projektów w 2.7 bez konwertowania ich do nowszej wersji.
Będę wdzięczny za wskazówki, jak ustawić wybór właściwej licencji dla wersji 2.7 i czy obie wersje mogą bez problemu działać na jednym komputerze.

Cześć 
Masz 2 opcje

1opcja -  zgłaszasz się do dystrybutora z prośbą o rozszerzenie licencji o wygasła wersję  - tu nie wiem czy się uda aż 2.7 mieć ale może 
Musisz pamiętać że EPLAN obecnie saportuje tylko 5 wersji w stecz, więc w twoim wypadku jest to wersja 2022 czyli nowe menu, 
Tak naprawdę potrzebujesz uruchomić wersję 2.9 ostatnia ze starym wyglądem menu, ale i tak będziesz musiał podnieść projekt, nie upierał bym się nad licencja dla 2.7 , wersja 2.9 ma sporo ulepszeń w stosunku do 2.7

2 opcja ale to musisz mieć 2 kompa albo wirtualke i tam instalujesz starą wersję
Jest to trochę upierdliwe
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
( 9 godzin(y) temu)pwisniewski napisał(a): Cześć 
Masz 2 opcje

1opcja -  zgłaszasz się do dystrybutora z prośbą o rozszerzenie licencji o wygasła wersję  - tu nie wiem czy się uda aż 2.7 mieć ale może 
Musisz pamiętać że EPLAN obecnie saportuje tylko 5 wersji w stecz, więc w twoim wypadku jest to wersja 2022 czyli nowe menu, 
Tak naprawdę potrzebujesz uruchomić wersję 2.9 ostatnia ze starym wyglądem menu, ale i tak będziesz musiał podnieść projekt, nie upierał bym się nad licencja dla 2.7 , wersja 2.9 ma sporo ulepszeń w stosunku do 2.7

2 opcja ale to musisz mieć 2 kompa albo wirtualke i tam instalujesz starą wersję
Jest to trochę upierdliwe

Ogólnie w tym momencie to zależy mi, abym uruchomił Eplana w wersji 2.7. Klucz pendrive mam włączony, ale program ciągle znajduje tą licencję z wersji 2027. Po prostu z ciekawości chciałem zobaczyć jak wygląda program po ponad 10 latach korzystania ze starej wersji. Teraz chcę kontynuować pracę na starej wersji z wykorzystaniem starego klucza.

Odpowiedź
Teraz to musisz odinstalować najnowszą wersję licenmenagera i zainstalować stary

Po tym będziesz mógł używać starą wersję ale nie nową
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź