2014-12-05, 00:12
Mam pytanie odnośnie layoutu. Czy jest możliwość wyciągania wszystkich elementów grupy na raz ? np. Zaznaczając wszystkie styczniki pojawiają mi się obok siebie ?
Ocena wątku:
zabudowa płyty montażowej - wyciągania wszystkich elementów grupy na raz
|
(2014-12-05, 00:12)jaro928 napisał(a): Mam pytanie odnośnie layoutu. Czy jest możliwość wyciągania wszystkich elementów grupy na raz ? np. Zaznaczając wszystkie styczniki pojawiają mi się obok siebie ?
(2015-06-11, 10:38)antares64 napisał(a): Kolejny raz pozwolę sie podpiąć pod temacik już poruszony, ale z nieco innym problemem.
Może nie tyle jest to jakiś wielki problem, ale chciałbym pojąć dlaczego działa to tak, jak działa, a mianowicie:
1. Gdy plasuję na płycie montażowej kolejno sztuka po sztuce wszystkie terminale z danej grupy to każdy z nich otrzymuje automatycznie numerek "Legend Item" <20450>. Po zaznaczeniu płyty i wybraniu Project Data/Parts Devices/2d Panel Layout/Edit Legend Item spokojnie można sobie wszystko przenumerować, ale gdy później wyrzucam raporcik z "legendą" do tejże płyty montażowej, to wszystkie terminale zostają w nim pominięte. Sprawdzałem, czy mam zaznaczone opcje uwzględniania zacisków w raportach i we wszystkich możliwych miejscach, które znalazłem, wyglądało, że powinno być ok. Niestety nie jest...
Cytat:2. Z kolei wstawienie całej grupy skutkuje tym, że tutaj też numer jest wstępnie nadawany, tym razem jeden dla całości, spokojnie można go wyrzucić w raporcie (legendzie płyty). Jednak gdy chcielibyśmy zrobić renumerację elementów płyty j.w., to w tabelce ta listwa w ogóle nie jest wyświetlana - tak, jakby nie była wstawiona na płytę montażową, a więc nie zmienia numeru pozostając z tym wcześniej nadanym.
Cytat:Z reguły nie plasuję nigdzie "terminal strip definition", więc myślałem, że może tu jest "pies pogrzebany" i postanowiłem to przećwiczyć, ale również bezskutecznie.
Co robię źle, albo czego i gdzie nie włączyłem w opcjach?
PS.
EPLAN P8 2.0