2016-11-23, 09:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-11-23, 09:15 przez norbertfi.)
Cześć,
nigdzie nie mogę znaleźć w jaki sposób zmienić wartość zaznaczoną tak jak w pliku na obrazku.
Dodam, że we PPM na projekt -> właściwości projektu nigdzie nie mogę zmienić "norbi" na coś innego.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Trzeba ustawić nazwę użytkownika w ustawieniach "User->Display->User code/address" , w polu "Name"
Następnie odznaczyć pole "Use logon name for changes"
Potem zmienić coś na stronie i ją odświeżyć - wtedy zostanie wpisana nazwa z pola "Name"
(2016-11-25, 14:54)mkrzeszowiak napisał(a): Trzeba ustawić nazwę użytkownika w ustawieniach "User->Display->User code/address" , w polu "Name"
Następnie odznaczyć pole "Use logon name for changes"
Potem zmienić coś na stronie i ją odświeżyć - wtedy zostanie wpisana nazwa z pola "Name"
Dzięki za odpowiedź,
Niestety to pole jest nieaktywne. Sprawdziłem w helpie i tam jest napisane, że pola nie można edytować.
Hmm czyli muszę zainstalować od nowa Eplana wpisując nowa nazwę użytkownika?
Wie ktoś może gdzie zmienić sprytnie tą wartość np w rejestrze albo w jakimś pliku tekstowym w katalogu z Eplanem?
(2016-11-28, 13:27)norbertfi napisał(a): Dzięki za odpowiedź,
Niestety to pole jest nieaktywne. Sprawdziłem w helpie i tam jest napisane, że pola nie można edytować.
Wie ktoś może gdzie zmienić sprytnie tą wartość np w rejestrze albo w jakimś pliku tekstowym w katalogu z Eplanem?
No tak, w tej wersji Eplana jeszcze nie było opcji "Use logon name for changes"
Spróbuj zmienić nazwę użytkownika w "Utilities->Rights Management"
(2016-11-28, 13:27)norbertfi napisał(a): Dzięki za odpowiedź,
Musisz zmienic nazwę logowania w systemie windows nie musisz reinstalowac eplana
klepane palcem po szybce
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk