• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z instalacją Hardlock USB 1.02
Witam,
mam problem z uruchomieniem nowej instalacji Eplan Electric P8 w wersji 2.5 Professional.
Do tej pory pracowałem na wersji 2.1 Compact.
Po zainstalowaniu wersji 2.5 i wprowadzeniu kodu aktywacyjnego pojawił się komunikat że licencja została aktywowana.
Przy próbie uruchomienia eplana pojawia się okno wyboru licencji (Compact lub Professional), oraz komunikat: brak brakującego klucza sprzętowego do licencji.

Klucz sprzętowy jest włożony, system nie znalazł sterowników do Hardlock Key i zgłosił błąd instalacji klucza.
Czy ma ktoś jakieś sugestie jak poradzić sobie z tym problemem?
Co gorsza wersja Compact też przestała działać - nie widzi swojego klucza.

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedź
Musisz zainstalować nowe sterowniki klucza gdyż eplan 2.5 jest tylko w 64bitowej wersji a ty pewnie miałeś do tej pory wersję 32bijt
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2016-02-16, 23:07)pwisniewski napisał(a): Musisz zainstalować nowe sterowniki klucza gdyż eplan 2.5 jest tylko w 64bitowej wersji a ty pewnie miałeś do tej pory wersję 32bijt
Czy sterowniki znajdują się na płycie instalacyjnej, gdzie ich szukać?

Odpowiedź
(2016-02-17, 08:51)ControlProject napisał(a): Czy sterowniki znajdują się na płycie instalacyjnej, gdzie ich szukać?

Już działa. Sterowniki do klucza udało się w końcu pobrać przez Windows Update, oprogramowanie uruchomione.

Odpowiedź
(2016-02-17, 08:51)ControlProject napisał(a): Czy sterowniki znajdują się na płycie instalacyjnej, gdzie ich szukać?

Tak na płycie powinny być w katalogu services
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2016-02-17, 10:20)ControlProject napisał(a): Już działa. Sterowniki do klucza udało się w końcu pobrać przez Windows Update, oprogramowanie uruchomione.

do dobrze ze się udało w razie problemów odsyłam do sterowników producenta klucza  (gdzieś już dawałem paczkę tych sterowników na forum - chyba przy instalacji na W8 czy W10)
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2016-02-17, 10:40)pwisniewski napisał(a): do dobrze ze się udało w razie problemów odsyłam do sterowników producenta klucza  (gdzieś już dawałem paczkę tych sterowników na forum - chyba przy instalacji na W8 czy W10)

Witam,
mam podobny problem ale z ver 2.1.
aplikacja instalowana i uruchamiana z uprawnieniami  administratora.
hardlockey zainstalowany z płyty.
po instalacji eplan P8 na W10 przy wyborze licencji, program nie odnajduje podłączonego klucza [to samo dla dwóch licencji].

wygląda też jak problem ze sterownikiem.... niestety na płycie mam wersje 32bit...
próbowałem namierzyć w/w paczkę sterowników na forum ale bez powodzenia.
proszę o pokierowanie w stronę paczki. może link?

Odpowiedź
(2018-10-26, 14:59)kacki@climatic.pl napisał(a): Witam,
mam podobny problem ale z ver 2.1.
aplikacja instalowana i uruchamiana z uprawnieniami  administratora.
hardlockey zainstalowany z płyty.
po instalacji eplan P8 na W10 przy wyborze licencji, program nie odnajduje podłączonego klucza [to samo dla dwóch licencji].

wygląda też jak problem ze sterownikiem.... niestety na płycie mam wersje 32bit...
próbowałem namierzyć w/w paczkę sterowników na forum ale bez powodzenia.
proszę o pokierowanie w stronę paczki. może link?

pytanie czy klucz został rozpoznany przez system poprawnie czy tylko licencja nie jest aktywna ?
obecnie w win10 nie powinno być problemów ze sterownikami ale
zacznij od zainstalowania najnowszych sterowników ze strony producenta sentinel klucza sprzętowego
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2018-10-26, 15:19)pwisniewski napisał(a): pytanie czy klucz został rozpoznany przez system poprawnie czy tylko licencja nie jest aktywna ?
obecnie w win10 nie powinno być problemów ze sterownikami ale
zacznij od zainstalowania najnowszych sterowników ze strony producenta sentinel klucza sprzętowego

dzięki za odpowiedź,

obie licencje zostały aktywowane.
problem z kluczem USB.
zacznę od nowych sterowników i dam znać.

Odpowiedź
EplanP8 
Witam,
mialem ten sam problem z P8 2.0 na WIN10
przeinstalowanie drivera dla hardlock pomogla
https://sentinelcustomer.gemalto.com/sen...=all&t=all

jedyny problem to przypomniec sobie jak sie instaluje z poziomu CMD
tu sympatyczny pan pokazuje
https://www.youtube.com/watch?v=dA3pW2H7JmE

Odpowiedź