• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmiana języka menu
EplanP8 
Gdzie mogę zmienić język menu Eplana?
Mam polski ale chciałem zrobić zrzuty ekranowe ścieżki menu w języku angielskim.
Coś mi się kojarzy, że przy instalacji były jakieś języki do wyboru i nie pamiętam czy wybrałem jakieś inne. Czy to też idzie sprawdzić?
Widzę, że w Ustawieniach/Użytkownik/Prezentacja/Interfejs użytkownika
mam możliwość zmiany języka pomocy na angielski i to działa, więc wnioskuję, że zainstalowałem dodatkowo angielski.

Odpowiedź
(2014-09-01, 13:27)LeBmo napisał(a): Gdzie mogę zmienić język menu Eplana?
Mam polski ale chciałem zrobić zrzuty ekranowe ścieżki menu w języku angielskim.
Coś mi się kojarzy, że przy instalacji były jakieś języki do wyboru i nie pamiętam czy wybrałem jakieś inne. Czy to też idzie sprawdzić?
Widzę, że w Ustawieniach/Użytkownik/Prezentacja/Interfejs użytkownika
mam możliwość zmiany języka pomocy na angielski i to działa, więc wnioskuję, że zainstalowałem dodatkowo angielski.

po pierwsze musisz zajrzeć do twojej licencji czy w ogóle będziesz mógł zmienić język
Pomoc - > info...
zakładka zakres licencji
odszukujemy wpis Eplan Language ...... z interesującym nas językiem

jeżeli nie mamy "ptaszka" przy nim to nie zmienimy języka programu na niego

jeżeli masz to 2 sprawa czy mamy go zainstalowanego
jeżeli nie uruchamiamy instalator i instalujemy jeżeli jest zainstalowany zmieniamy opcję w ustawieniach programu i restartujemy program
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
To tu jest ten zakres licencji!
Dziękuję.

Odpowiedź
(2014-09-01, 14:08)LeBmo napisał(a): To tu jest ten zakres licencji!
Dziękuję.

Tak w tym miejscu możemy sprawdzić co mamy przypisane do licencji i jaki typ licencji

w oknie nazwa produktu - mamy wpisany nasz pakiet czyli - select, compact professional etc
w oknie poniżej mamy wyszczególnione wszystkie "moduły" dostępne w pakiecie eplana i te które są przypisane do naszej licencji
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Niestety to oznacz, że prośby i błędy wysyłane za pomocą EPLAN Solution Center Portal będę musiał opatrzyć zrzutami ekranu zawierającymi polskie czcionki, co na pewno ucieszy serwis, gdy opis będzie po angielsku, a zrzuty po polsku.
Może się zirytują i podarują mi możliwość/rozszerzenie do języka angielskiego ;-)

Odpowiedź
(2014-09-01, 22:21)LeBmo napisał(a): Niestety to oznacz, że prośby i błędy wysyłane za pomocą EPLAN Solution Center Portal będę musiał opatrzyć zrzutami ekranu zawierającymi polskie czcionki, co na pewno ucieszy serwis, gdy opis będzie po angielsku, a zrzuty po polsku.
Może się zirytują i podarują mi możliwość/rozszerzenie do języka angielskiego ;-)

Tak czy owak błędy zgłaszane w ESC trafiają do ... AB Micro gdyż oni są oficjalnym przedstawicielem eplana na Polskę
zgłaszanie przez ESC ma jedną zaletę - nie da się zamieść spraw pod dywan jakby ich nie było - zostaje ślad
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź