• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szybka wymiana artykułów pomiędzy dwoma bazami danych
(2015-09-17, 23:50)MarcinM napisał(a): Stoję przed zadaniem stworzenia nowej bazy artykułów w Eplanie by zastosować nową konwencję nadawania oznaczeń itp.
Chcąc tworzyć ją podczas pracy nad projektem wydłuży to strasznie pierwsze miesiące... Confused

Czy jest możliwe zaimportowanie pełnej informacji o wybranych artykułach z wcześniejszej bazy do nowej...? (W nowej bazie zrobił bym wtedy potrzebne modyfikacje w polach artykułu).

Zawsze pracowałem na jednej bazie artykułów, dlatego też nie wiem czy można to zrobić. Znalazłem tu na forum temat: Baza danych artykułów. Osobna dla różnych projektów
http://eplan.ayz.pl/showthread.php?tid=2...ght=import

Nie bardzo wiem czy dzięki tej opcji będę mógł wykonać taką "migracje" artykułów oraz jak to zrobić...

oczywiście że się da
nawet na kilka sposobów Wink

ale zacznijmy od najprostszego

po pierwsze musisz mieć nową bazę (ale to już wiesz)
jak ja stworzysz to już twoja indywidualna sprawa, czy przez skopiowanie starej czy założenie całkiem nowej - nie ma to znaczenia
kwestia ile potem będziesz miał pracy

ale ogólnie droga jest w sumie jedna Wink

a więc musisz utworzyć pliki eksportu danych artykułów te które chcesz przenieść (czy to csv, xml, edz nie ma znaczenia) - czy to pojedyncze artykuły czy zbiorowo całą grupę też nie

potem importujesz to do nowej bazy i zmienisz co ci potrzebne

to tak w skrócie
dodatkowo poczytaj ten post
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź

Wiadomości w tym wątku
RE: Szybka wymiana artykułów pomiędzy dwoma bazami danych - przez pwisniewski - 2015-09-18, 07:08