2015-11-02, 13:32
(2015-11-02, 13:17)wizard33 napisał(a): Witam
Mam takie pytanie odnośnie wklejania zdjęcia do arkusza normowego. Czy istnieje możliwość zrobienia tego w taki sposób aby przenosząc projekt na inny komputer logo było dalej w arkuszu normowym ( a nie adres tego loga) ?
Czy istnieje możliwość zrobienia czegoś podobnego jak obiekt OLE w cadzie, że zdjęcie jest zawsze przypisane do formatki ?
W eplanie są 2 sposoby "wklejania obrazków" podobnie jak w AC
czyli z zachowaniem ścieżki i z kopiowaniem
pytanie co zostało zastosowane w przypadku tworzenia formatki arkusza normowego
i druga kwestia to w jaki sposób są przekazywane projekty
ponieważ przy zastosowaniu zabezpieczonego projektu (zw1) możemy ale nie musimy przekazać zadokowanych obrazków
Cytat:Moje drugie pytanie to czy istnieje możliwość numerowania offline , gdzie ustalam jakiś prefiks na danej stronie i wszystkie aparaty zasysają ten prefix przy numeracji całego projektu offline( może jakiś skrypt) ? Czyli np mam X stron projektu na każdej inny numer urządzenia. Wszystkie aparaty na danej stronie maja prefix od numeru tego urządzenia. Wiem, że jest możliwość numeracji przez separator ale jak mam na każdej stronie inny prefix to musiałbym zrobic takich separatorów przykladowo 100 , a szukam jakiejś szybszej metody? Można robić to tabelarycznie ale to tez dluga mtoda.
Pozdrawiam
nie bardzo zrozumiałem co chcesz wykonać i co chcesz osiągnąć
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk