2016-02-22, 16:09
(2016-02-22, 10:40)kam_sk1 napisał(a): Cześć wszystkim.
Proszę o rozszerzenie tematu w związku z porządkiem właściwości wyświetlania przy symbolach.
Co masz na myśli
Cytat:Stworzyłem sobie własne porządki właściwości i wyeksportowałem je na zewnątrz do folderu "xml" wszystko ładnie pięknie ale dlaczego nie można zaciągnąć porządków właściwości do eplana dla innych symboli. Export zrobiłem np. dla symbolu wyłącznika instalacyjnego z symboli jednokreskowych. Chciałbym wykorzystać te porządki właściwości dla symbolu też wyłącznika instalacyjnego 3P ale z symboli wielokreskowych i program mi nie importuje tych porządków właściwości dla tego symbolu.
zgadza się i jest to poprawne zachowanie sie eplana
ale zacznijmy od podstaw
każda reprezentacja symbolu ma swoje właściwości wyświetlania i są one niezależne od innych
przykładowo
mamy symbol wyłącznika nadprądowego (s`kę) o reprezentacji A - w niej definiujemy schemat wyświetlania teraz jeżeli byś chciał użyć tego samego symbolu w wariancie B musisz na nowo zdefiniować szablon wyświetlania
Cytat:Czy można wszystkie porządki właściwości przypisać standardowo dla eplana tak aby były wykorzystywane w każdym projekcie czy trzeba za każdym razem importować.
od tego jest projekt bazowy i szablon projektów w których definiujesz wstępne ustawienia aby ich nie konfigurować za każdym razem
co do schematów wyświetleń na dzień dzisiejszy nie ma możliwości dziedziczenia nazwy szablonu przy kopiowaniużyczenie [M525528]
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk