2016-06-20, 14:53
(2016-06-20, 10:59)enduan napisał(a): Ad.1 Opis struktury - kapitalnie, o to mi chodziło ... jak mogłem to przeoczyć ...
zdarza się
Cytat:Ad. 2 Online
hmmm
to dziwne że nie przejmuje ustawień online
Cytat:Ad3. Kapitalnie ... teraz to sprawdziłem .. zaznaczam sobie na karcie wejścia/wyjścia, podaje adres początkowy i wszystko się ustawia ...
można prościej
zaznaczyć projekt i tez się ponumeruje
pod warunkiem dobrej konfiguracji sterownika ale to już na inny temat Cytat:jak już jesteśmy, tutaj: eksport I/O listy. Ja robię to tak, że wchodzę do zakładki Adresy/Listy przyporządkowania - generuje mi się plik zuli. I później po odpowiednich operacjach otwieram go w Excellu. Czy można to jakoś zautomatyzować, żeby od razu I/O lista była eksportowana do excella? I np. Czy można sobie określić szablon takiego excella i aby do niego był oto eksportowane ?
ogólnie to nic innego jak plik tekstowy sformatowany
wystarczy przygotować odpowiedni plik Excela i podpiąć pod niego wynik exportu
Cytat:Ad4. Ale do tego trzeba mieć odpowiedni formularz ... xml co taki formularz zawiera i skąd go uzyskać ?
nie to nie tak
to są pliki wymiany (deukierunkowej) danych z programami do programowania sterowników
przenoszą informację ad konfiguracji samego sterownika jego adresacji, etc
ale np przy tiaportalu już nie działa (znaczy nei jest wspierany) tak żeby było prościej
a wracając do zdjęcia które zamieściłeś
pole to nie do końca jest tym o co pytałeś
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk