• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przypisywanie akcesoriów do artykułów
(2017-04-22, 14:45)LeBmo napisał(a): Ad 1. Jeśli te akcesoria występują u Ciebie jako osobne numery katalogowe, to możesz:
- dopisać we właściwościach kolejne artykuły,
- możesz bardziej się przyłożyć i w artykułach swoich akcesoriów dodać informację, że są "akcesoriami", a w artykule przekaźnika dodać te akcesoria,
- możesz stworzyć "podzespół" czyli artykuł będący złożeniem kilku artykułów.

Ad 2. Jeśli chodzi o typowy wydruk (Projekt/Drukuj), to nie ma tam zbyt dużo opcji. Więcej jest przy Strona/Eksportuj, może tam Ci coś przypasuje w ustawieniach schematu eksportu. Zupełnej dowolności jednak nie ma, przeważnie jest ograniczona do struktury projektu. Strukturę projektu można hierarchizować, więc i wyświetlanie w nawigatorze stron się zmieni, a za tym też kolejność wydruku.

Ad 3. We właściwościach, w zakładce "wyświetlanie", "odłącz" swoje pole i ustaw po prawej w tabelce gdzie ma się wyświetlić, lub nie ustawiaj, a na schemacie zaznacz symbol, potem Ctrl+B i przesuń swój tekst gdzie chcesz.

Ad 4. Możesz zaznaczyć aby był grafiką ale autopołączenia będą i tak. Możesz jednak przerwać linie autopołączeń między elementami wstawiając miedzy nimi punkt przerwania (Wstaw/Symbol połączenia/Punkt przerwania)

Dziękuje LeBmo za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie.
Utworzyłem ładnie w liście akcesoriów potrzebne mi akcesoria, przypisałem do artykułu i na próbę wygenerowałem zestawienię listę artykułów i brak tam tych akcesoriów. 
Co zrobić by w spisie uwzględniało te akcesoria ???
Poniżej zdjęcia

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedź

Wiadomości w tym wątku
RE: Przypisywanie akcesoriów do artykułów - przez wiejackus7 - 2017-04-24, 09:24

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: