• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kolejność wyświetlania warstw
(2017-07-06, 17:14)mentor_13 napisał(a): witam kolego i z góry dzięki za odpowiedź
niestety mam problem z wykorzystaniem informacji z twojej odpowiedzi

przede wszystkim jak udało ci się stworzyć kolejne drzewko tj. "Podkład -> Schemat"
widzę, że w oknie zarządzania warstwami mamy te same opcje

udało mi się stworzyć nowe drzewko tworząc warstwę w już istniejącym np Grafika później zmieniłem nowej warstwie zawartość pola Opis z "Grafika.Ogólnie" - > "aaa.bbb"
dało mi to nowe drzewko "aaa -> bbb" niestety kolumny zostały przejęte z drzewka / struktury "Grafika" i kończą się na kolumnie zablokowane
nie mam kolumn od "Tło" i dalszych z twojego zdjęcia
jak dodać brakujące kolumny? ewentualnie stworzyć nowe drzewko / strukturę z wszystkimi opcjami?

po pierwsze drzewko tworzone jest z opisu i nazwy warstwy (może ten rysunek to wyjaśni bardziej

co do pól wyboru to zapomniałeś o najważniejszej sprawie w jakiej wersji eplana pracujesz,
pole o których pisałem pojawiły się (jak dobrze pamiętam od wersji 2.3, czy 2.4) obecnie najnowszą jest 2.6 (2.7 w natarciu - betatesty)
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź

Wiadomości w tym wątku
kolejność wyświetlania warstw - przez mentor_13 - 2017-07-06, 13:45
RE: kolejność wyświetlania warstw - przez pwisniewski - 2017-07-07, 07:59