2017-09-26, 07:41
(2017-09-25, 21:35)b_bogdzinski napisał(a): Dzięki za odpowiedź.
W przypadku listew zaciskowych szablony działają bardzo dobrze natomiast problem zaczyna się w przypadku planów podłączeń urządzeń oraz zestawień zacisków PLC ponieważ zestawienia te są plasowane na stronie ręcznie (kilka aparatów na jednej stronie) - w tym przypadku przy prze generowaniu zestawień za pomocą szablonu każdy aparat umieszczany jest na oddzielnej stornie.
Czy jest możliwość żeby w szablonie umieścić informacje o dokładnym rozmieszczeniu na stronie poszczególnych zestawień osadzonych (schematów montażowych aparatów)?
osobiście nie znam możliwości zapisania szablonu na plasowane ręcznie formularze - ale ja mało wiem
co do twojego problemu iż np przegląd zacisków PLC ci rozwala jeżeli korzystasz z F19 czyli "zestawienia zacisków PLC" to masz tam opcję grupowania - czyli przy odpowiednim formularzu połączy ci na jednej stronie kilka przeglądów - nie wiem jak bardziej mogę ci pomóc nie widząc projektu, niestety jestem wzrokowcem i bez zobaczenia i poklikania w projekcie trudno mi ci coś podpowiedzieć
ale jeżeli możesz podesłać taki projekt to może coś się da wymyślić aby ci ułatwić pracę
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk