(2018-03-14, 08:44)pwisniewski napisał(a): Zauważ że żyły dodatkowe nie są parą odsyłaczy
czyli nie pobrały właściwości z definicji kabla
sprawdź czy punkty pokrywają się z definicją kabla
a najprościej zamieść makro tego co zrobiłeś
No właśnie moje pytanie brzmi - dlaczego nie są jako para odsyłaczy? We właściwościach wyświetlania w mojej wersji nie da rady ich tak ustawić - tak ma być? A może po prostu taką funkcjonalność miały dopiero późniejsze wersje i w mojej takiego efektu się po prostu nie da uzyskać?
Co do pokrywania się z definicją kabla, to chodzi o to czy są plasowane dokładnie na "kresce"? Jeśli tak, to zapewniam, że są. Próbowałem już różnych kombinacji kolejności plasowania tak definicji głównej jak i para odsyłaczy i za każdym razem definicja się podpowiada jako pair cross-reference, jak kabel jest ekranowany to też, ale żyły nie. Może faktycznie ma to związek z brakiem możliwości takiej prezentacji we właściwościach "connection definition point". Sprawdziłem również czy da się zmienić rodzaj prezentacji w nawigatorze połączeń, ale tam również nie ma w rozwijane liście czegoś takiego jak "para odsyłaczy", jest to samo co na obrazku powyżej, poza "not defined".