• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podwójne pokazanie kabla - przy źródle i celu
(2018-03-14, 09:24)antares64 napisał(a): No właśnie moje pytanie brzmi - dlaczego nie są jako para odsyłaczy? We właściwościach wyświetlania w mojej wersji nie da rady ich tak ustawić - tak ma być? A może po prostu taką funkcjonalność miały dopiero późniejsze wersje i w mojej takiego efektu się po prostu nie da uzyskać?

Co do pokrywania się z definicją kabla, to chodzi o to czy są plasowane dokładnie na "kresce"? Jeśli tak, to zapewniam, że są. Próbowałem już różnych kombinacji kolejności plasowania tak definicji głównej jak i para odsyłaczy i za każdym razem definicja się podpowiada jako pair cross-reference, jak kabel jest ekranowany to też, ale żyły nie. Może faktycznie ma to związek z brakiem możliwości takiej prezentacji we właściwościach "connection definition point". Sprawdziłem również czy da się zmienić rodzaj prezentacji w nawigatorze połączeń, ale tam również nie ma w rozwijane liście czegoś takiego jak "para odsyłaczy", jest to samo co na obrazku powyżej, poza "not defined".

niestety nie posiadam już wersji 2.0 żeby sprawdzić poprawność działania w niej 
ale sprawdzając twoje makro w nowej wersji czyli 2.7 wszystko Wygoda ok   

Jeszce raz nadmienię iż wszystkie podpowiedzi i rozwiązania testowane i podawane są dla ostatniej dostępnej wersji na dzień pisania postu chyba iż sprawa wyraźnie tyczy się konkretnej wersji
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź

Wiadomości w tym wątku
RE: Podwójne pokazanie kabla - przy źródle i celu - przez pwisniewski - 2018-03-15, 10:42

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: