2018-10-12, 15:07
no to odświeżę kotleta bo niestety nie doczekaliśmy się odpowiedzi od mkrzeszowiak
więc znów miałem okazję popracować na wersji ultimate więc mogę parę groszy jeszcze dorzucić
1. tworzenie własnych obszarów edycji
oczywiście działa i jest możliwość jej konfiguracji mamy duży wachlarz możliwości konfiguracyjnej
możemy ograniczyć do konkretnych obszarów technologicznych, struktury projektów, czy nawet do konkretnej strony projektowej
działa to całkiem sprawnie i przyjemnie
2. projekty cząstkowe
no i tu zaczynają się schody
niestety przy próbie stworzenia projektów cząstkowych napotkałem na problem
jeżeli mamy strukturę projektu tak ułożoną iż powielają nam się pewne hierarchiczne dane to już projektu cząstkowego nie utworzymy
otrzymamy komunikat:
o którym w helpie możemy przeczytać
co oznacza tyle iż nie wygenerujemy projektów cząstkowych do edycji
możemy to jednak obejść
i w pustym projekcie utworzyć projekty cząstkowe
wygenerować je
wtedy mamy możliwość ich niezależnej edycji
jak również zaimportowania do projektu podstawowego
jednak nie możemy ich scalić gdyż już po tej operacji nie uda nam się ponownie wygenerować projektów cząstkowych
to tyle jeszcze moich 5 groszy co do funkcjonalizowania projektów cząstkowych
jednak dalej nie ma możliwości scalania kilku projektów w jeden, tak aby mógł powstać projekt nadrzędny - jest jakaś proteza ale to nie to o co chodzi
więc znów miałem okazję popracować na wersji ultimate więc mogę parę groszy jeszcze dorzucić
1. tworzenie własnych obszarów edycji
oczywiście działa i jest możliwość jej konfiguracji mamy duży wachlarz możliwości konfiguracyjnej
możemy ograniczyć do konkretnych obszarów technologicznych, struktury projektów, czy nawet do konkretnej strony projektowej
działa to całkiem sprawnie i przyjemnie
2. projekty cząstkowe
no i tu zaczynają się schody
niestety przy próbie stworzenia projektów cząstkowych napotkałem na problem
jeżeli mamy strukturę projektu tak ułożoną iż powielają nam się pewne hierarchiczne dane to już projektu cząstkowego nie utworzymy
otrzymamy komunikat:
o którym w helpie możemy przeczytać
EPLAN HELP napisał(a):Obszar edycji nakłada się - części tego obszaru edycji są również zawarte w innych obszarach edycji. Zapisanie jako archiwum nie jest możliwe.
co oznacza tyle iż nie wygenerujemy projektów cząstkowych do edycji
możemy to jednak obejść
i w pustym projekcie utworzyć projekty cząstkowe
wygenerować je
wtedy mamy możliwość ich niezależnej edycji
jak również zaimportowania do projektu podstawowego
jednak nie możemy ich scalić gdyż już po tej operacji nie uda nam się ponownie wygenerować projektów cząstkowych
to tyle jeszcze moich 5 groszy co do funkcjonalizowania projektów cząstkowych
jednak dalej nie ma możliwości scalania kilku projektów w jeden, tak aby mógł powstać projekt nadrzędny - jest jakaś proteza ale to nie to o co chodzi
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk