2021-08-06, 12:37
Poziomy są określane tak samo
różna jest tylko w ich interpretacji w zależności od funkcji jaką posiadają
i tak dla przykładu złączka wago 264-711
jak widzisz, ona nie ma "mostka systemowego" i należy je mostkować "grzebieniem" podpinanym do "przyłączy zacisku"
jednakże złączka UK 2,5 Phoenix
może być już mostkowana mostkiem systemowym, ale tylko w "jednym poziomie"
a taka złaczka UT 2,5 phoenixa
już może być mostkowana mostkiem systemowym w "dwóch poziomach"
i teraz w zależności od tego, jaki symbol użyjesz w eplanie możesz odzwierciedlić odpowiednie złączki
dla złączki 264-711 odpowiednim symbolem będzie np X2_NB a dla np UK2,5 czy UT2,5 będzie to symbol z rodziny X czyli (x, x2 x2_1, x2_2 itp)
i teraz dochodzimy do konkluzji
jak widzisz, możesz w tych przypadkach wykorzystać na mostkach systemowych tylko "dwa poziomy" mostków
i to jest to, co pisałem wcześniej, że nie potrzeba więcej niż 5 poziomów
osobiście nie widziałem jeszcze złączki, która by umożliwiała zmostkowanie więcej niż 2 poziomami mostków systemowych — ale ja się nie znam
i tu powinna rozwiać się twoja wątpliwość, dlaczego raz mostek pokazywany jest tak, a raz tak w generacji
różna jest tylko w ich interpretacji w zależności od funkcji jaką posiadają
i tak dla przykładu złączka wago 264-711
jak widzisz, ona nie ma "mostka systemowego" i należy je mostkować "grzebieniem" podpinanym do "przyłączy zacisku"
jednakże złączka UK 2,5 Phoenix
może być już mostkowana mostkiem systemowym, ale tylko w "jednym poziomie"
a taka złaczka UT 2,5 phoenixa
już może być mostkowana mostkiem systemowym w "dwóch poziomach"
i teraz w zależności od tego, jaki symbol użyjesz w eplanie możesz odzwierciedlić odpowiednie złączki
dla złączki 264-711 odpowiednim symbolem będzie np X2_NB a dla np UK2,5 czy UT2,5 będzie to symbol z rodziny X czyli (x, x2 x2_1, x2_2 itp)
i teraz dochodzimy do konkluzji
jak widzisz, możesz w tych przypadkach wykorzystać na mostkach systemowych tylko "dwa poziomy" mostków
i to jest to, co pisałem wcześniej, że nie potrzeba więcej niż 5 poziomów
osobiście nie widziałem jeszcze złączki, która by umożliwiała zmostkowanie więcej niż 2 poziomami mostków systemowych — ale ja się nie znam
i tu powinna rozwiać się twoja wątpliwość, dlaczego raz mostek pokazywany jest tak, a raz tak w generacji
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk