2022-04-11, 09:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2022-04-11, 09:13 przez pwisniewski.)
(2022-04-11, 08:29)azazelek111 napisał(a): Dzięki , teraz już skumałem o co chodzi. Po prostu zacisk = złączka. Tylko czemu w tabelce, w jednym wierszu są dwie kolumny z zaciskami? Patrząc na moją tabelkę w pierwszym poście widać, że jedna z nich jest cała pusta choć sposób numerowania jak mówisz jest poprawny.
Przez to mylnie myślałem, że jeden wiersz = jedna złączka = dwa zaciski (góra/dół). Dwa zaciski które się numeruje.
nie bardzo rozumiem jakich kolumnach w tabelce mówisz
ale postaram ci się to wyjaśnić
w standardowym formularzu F13_001
masz 1 wiersz na zacisk a tak naprawdę jeden wiersz na połączenie — co to oznacza a no to iż jak patrzysz na zacisk przykładowy UT2,5 masz dwa miejsca "przyłączania" przewodu
czyli masz tak jakby "przyłącze 1" i "przyłącze 2" (pokazane wyżej na symbolu zacisku jako 1 i 2 )
teraz domyślnie do takiego przyłącza możesz podpiąć 1 przewód lub 2 przewody (co niektórzy przypinają i więcej, ale to już zostawiam bez komentarza)
i teraz w zależności czy podpięty będzie jeden przewód, wtedy będzie temu odpowiadać 1 wiersz, jeżeli będą podpięte 2 przewody odpowiadać będzie to dwóm wierszom w zestawieniu
pamiętać musisz jeszcze, że złączka UT2,5 ma stronę "wewnętrzną" i "zewnętrzną" (w reprezentacji złączki będą to właśnie przyłącza 1 oraz 2)
a więc na zestawieniu masz po prawej stronie część wewnętrzną a po lewej część zewnętrzną przyłączy zacisków, a ilość wierszy w zależności od ilości połączeń na konkretnym przyłączu zacisku
Mam nadzieję, że to jest jasne teraz
jak coś to pytaj
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk