• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Błędy , poprawki, życzenia do Eplana
(2014-08-28, 16:45)LeBmo napisał(a): Gdzie najlepiej zgłaszać błędy lub gdzie i jak to robić prawidłowo?

1. Pisząc na adres eplan_serwis@abmicro.pl
2. Logując się na Eplan Solution Center i tworząc nową sprawę.
Pod Szukaj mamy: Sprawy, Zadania, Uwagi. Pod Utwórz nowe mamy tylko Sprawy.
3...?

Jak wygląda procedura i czy ktoś nas powiadomi, że błąd poprawiono lub życzenie spełniono?

Obie procedury są poprawne jednak

ja osobiście wybieram opcję 2. z prostego powodu - masz pewność że to co zgłaszasz jest zgłoszone i masz ślad po zgłoszeniu zawsze możesz powołać się na niego przy następnej wersji lub podobnym problemie
często masz też odpowiedz w poście i ślad/historię co zostało zrobione co ci odpowiedzieli etc

zgłoszenie w języku angielskim - na początku zgłaszałem w ojczystym języku ale proponuję unikać no chyba że chcemy aby pracownik ab nam to przetłumaczył (czasami zmieniając to co zgłaszamy - tak miałem takie przypadki)
potem zacząłem używać języka niemieckiego w końcu program i cały suport jest w Niemczech ale Panowie z Ab usilnie prosili abym tego języka nie używał (nie wiem czemu) ale jak już to zgłaszał w Angielskim co też czynię

co do samej procedury
po zapogowaniu się na Eplan Solution Center
pojawia nam się okno mniej więcej takie

tu mamy możliwość przejrzenia naszych zgłoszeń i wyszukania z tzw bazy wiedzy oraz przejść na fora DE i EN polskiego niestety nie ma (do dzisiaj nie wiem dlaczego)

nas interesuje opcja otwórz nowe - sprawa

pojawi się w oknie tabela która wypełniamy i zatwierdzamy to wszystko

a jedna rzecz załączniki do sprawy (a radzę robić w miarę dobrą dokumentację ) załączamy do sprawy po jej założeniu - nie da się od razu
trzeba założyć sprawę wejść do jej i dopiero możemy dodać załączniki

zapomniałem dopisać

po zgłoszeniu powinien przyjść mail potwierdzający o dokonanym zgłoszeniu
odpisywać też proponuje w systemie a nie w odpowiedzi na maila aby mieć ślad

co do zgłaszania życzeń czy nowych funkcjonalności potrzeby będzie nam dokument (w załaczniku)
załączamy go do zgłoszonej sprawy jak wyżej ja osobiście dopisuję w tytule "WISH" aby osoby odpowiedzialne szybciej przekierowały błąd do innego działu gdyż my nie mamy możliwości kategoryzowania zgłoszeń

Załączone pliki
.doc   EN-CustomerWishForm.doc (Rozmiar: 68,5 KB / Pobrań: 4)
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź

Wiadomości w tym wątku
RE: Błędy , poprawki, życzenia do Eplana - przez pwisniewski - 2014-08-28, 17:22

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: