• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
problem ze złączką 3-piętrową
Wszystko rozumiem oprócz tego, że trzeba zdefiniować n-poziomową złączkę w bazie artykułów jako n zacisków przelotowych z mostkiem o n poziomach. Czy importując artykuł z Data Portal nie jest już to zrobione dla użytkowników EPLANa? Dopiero co zacząłem używać artykułów i jeśli chodzi o te złączki wielopoziomowe to nie kumam jak to powinno wyglądać.

Udało mi się zrobić taką listwę, numeracja 1, 1+, 1- wydaje się całkiem ciekawa.

Czy to jest poprawnie zrobione? Tak to powinno wyglądać? Wybrałem złączkę z bazy "urządzeń" i klikałem odpowiednio po poziomach 3 poziom, 2, 1 i znowu następna złączka 3 poziom, 2, 1. Jak próbowałem robić inaczej to w nawigatorze widziałem, że poziomy nie wskakują na swoje miejsce. Próbowałem dodać do zwykłych zacisków artykuł przez właściwości > artykuł  i określić poziom w zacisku, ale to nic nie dawało, to samo jak próbowałem kopiować, to jakby coś z poziomami mi nie grało. 

Co zrobić z niewykorzystanym w projekcie zaciskiem złączki? Należy go dodać i nic do niego nie wpinać czy może być "nieużyty"?

[Obrazek: SgxVBfn.png]

Pozdrawiam

#EDIT
Jeśli mówiłeś o tym, to w szablonie funkcji znalazłem to:
[Obrazek: rpeSC1s.png]

to jest dobrze zdefiniowane?

Odpowiedź

Wiadomości w tym wątku
RE: problem ze złączką 3-piętrową - przez buba - 2023-09-29, 17:39
RE: problem ze złączką 3-piętrową - przez azazelek111 - 2023-10-02, 14:46

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości