2014-09-03, 09:05
Trudny dla mnie temat.
Czyli ogólnie wszystko tak samo:
D:\ProgramyTechniczne\EPLAN\P8 - myślałem, że w ...EPLAN\Eplan5 da się wcisnąć piątkę ale ona chce się instalować tylko bezpośrednio na C:\EPLAN4
dlatego może lepiej:
D:\ProgramyTechniczne\EPLANP8
Identyfikator firmy chyba jednak wpisuje się bez ścieżki (?):
FIRMA
Pamiętam, że kiedyś gość od Eplana powiedział mi, że najlepiej z każdą wersją opisywać sobie identyfikator firmy właśnie tą wersją (np. FIRMAv2.2). Nie wiedziałem dlaczego. Teraz czytając, co napisałeś przyszło mi do głowy, że może właśnie po to, żeby w ten sposób rozdzielić DATA na kolejne wersje. Myślisz, że to właśnie po to?
Czyli ogólnie wszystko tak samo:
D:\ProgramyTechniczne\EPLAN\P8 - myślałem, że w ...EPLAN\Eplan5 da się wcisnąć piątkę ale ona chce się instalować tylko bezpośrednio na C:\EPLAN4
dlatego może lepiej:
D:\ProgramyTechniczne\EPLANP8
Identyfikator firmy chyba jednak wpisuje się bez ścieżki (?):
FIRMA
Cytat:dla krytycznych danych jak biblioteka symboli etc możemy stworzyć w danym podkatalogu katalog wersji programu (nr_wersji_programu) i po instalacji przenieść bazy do odpowiedniego kataloguKtóre katalogi tak polecasz zrobić?
Pamiętam, że kiedyś gość od Eplana powiedział mi, że najlepiej z każdą wersją opisywać sobie identyfikator firmy właśnie tą wersją (np. FIRMAv2.2). Nie wiedziałem dlaczego. Teraz czytając, co napisałeś przyszło mi do głowy, że może właśnie po to, żeby w ten sposób rozdzielić DATA na kolejne wersje. Myślisz, że to właśnie po to?