• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Błędy , poprawki, życzenia do Eplana
Zgodziliśmy się na zakup programu z błędami! W licencji jest to zapisane tylko trochę inaczej.

Uważam, że dobrego zaawansowanego programu nie da się zrobić bez pomocy użytkowników. I faktycznie jeśli chcemy program bez błędów i coraz lepszy powinniśmy uczestniczyć w jego tworzeniu, zmianach, poprawie.
Pewnie niemożliwe jest wszystkim dogodzić ale niektóre odpowiedzi odmowne, a szczególnie ich uzasadnienie sprawiają, że można się w sekundę zagotować.
I tak dobrze, że czytają to i w jakiś sposób analizują.
Ważny jest dobry dokument błędu czy pomysłu w postaci opisu, przerobionego zrzutu ekranu, filmiku (ostatnio nawet filmiki zrobione telefonem wysłałem, bo było to najlepsze i szybkie rozwiązanie).
To, że w błędach wpisałem kilka rzeczy nie oznacza, że to jest wszystko. Otwartych mam aktualnie kilkanaście ticketów zawierającymi zarówno bzdury takie jak nieprzetłumaczony nawigator symboli jak i rzeczy ważne dla mnie. Te ważniejsze i dotyczące użytkowników, a nie tylko mnie staram się zamieszczać na forum zgodnie z dobrą ideą założyciela.

Niestety niektórych Waszych inicjatyw nie mogę poprzeć ze względu na braki wiedzy jak i ograniczonej licencji.

Idealnie by było gdyby Eplan miał miejsce,w którym zamieszcza wszystkie pomysły i użytkownicy by na nie głosowali - pewnie wtedy okazałoby się czy coś faktycznie nie jest potrzebne czy jest jednak inaczej... ale to już rozdział sci-fi.

Jak pisał pwisniewski najlepiej zakładać tickety w ESC, choć do samego ESC też mam kilka zastrzeżeń i na pewno wymaga usprawnienia, to jednak nie jest to tylko e-mail czy rozmowa, po której nie ma śladu.

Odpowiedź

Wiadomości w tym wątku
RE: Błędy , poprawki, życzenia do Eplana - przez LeBmo - 2014-11-19, 16:39

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: