• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adres symboliczny (automatycznie)
W projekcie mam zdefiniowane przyłącza PLC na wejścia/wyjścia cyfrowe i analogowe. Mam problem z przyłączami wejść analogowych, które w ogóle nie pobierają automatycznych adresów symbolicznych. Podpięty jest do nich black-box z przyłączem, które w logice ma Czujnik. Co jeszcze trzeba zrobić żeby to automatyczne powiązanie zadziałało?

Odpowiedź
(2019-10-23, 12:41)padwallet napisał(a): W projekcie mam zdefiniowane przyłącza PLC na wejścia/wyjścia cyfrowe i analogowe. Mam problem z przyłączami wejść analogowych, które w ogóle nie pobierają automatycznych adresów symbolicznych. Podpięty jest do nich black-box z przyłączem, które w logice ma Czujnik. Co jeszcze trzeba zrobić żeby to automatyczne powiązanie zadziałało?

Czy aby na pewno przyłącze masz zdefiniowane jak wejście lub wyjście analogowe ?
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2019-10-23, 13:00)pwisniewski napisał(a): Czy aby na pewno przyłącze masz zdefiniowane jak wejście lub wyjście analogowe ?

W załączniku dodałem definicję przyłacza PLC. Tak to wygląda na wejściach analogowych. Właśnie zauważyłem, że nie mogę zmienić Rodzaju sygnału. Jak zmienię na wejście analogowe to i tak później pokazuje sie tak jak widać Niezdefiniowany.

Odpowiedź
(2019-10-23, 13:15)padwallet napisał(a): W załączniku dodałem definicję przyłacza PLC. Tak to wygląda na wejściach analogowych. Właśnie zauważyłem, że nie mogę zmienić Rodzaju sygnału. Jak zmienię na wejście analogowe to i tak później pokazuje sie tak jak widać Niezdefiniowany.

Ok Smile udało mi się zmienić ten Rodzaj sygnału, nie wiem czemu wcześniej nie załapywał, musiałem coś źle robić, teraz jest dobrze. Dzięki za pomoc!

Odpowiedź