• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baza artykułów.Szablony funkcyjne
EplanP8 
Szukałem już chyba wszędzie, ale nie udało mi się znaleźć, dlatego pytam tutaj - czy w Eplan Electric P8 v2.x istnieje jakiś "normalny" sposób sortowania/układania kolumn w zakładce z szablonami funkcyjnymi?
Chodzi mi o to, by ta kolejność była taka, jak mi pasuje, a nie wynikajaca z kolejności poszczególnych funkcji.
Przykładowo, jeśli na pierwszej pozycji, czyli jako funkcję główną damy BlackBoxa, a następnie Device Connection Point, a potem jeszcze coś innego, to kolejność kolumn będzie właśnie ustawiona zgodnie z właściwościami jakie posiadają kolejno wrzucone funkcje. 

Chcąc mieć np. na pierwszych miejscach Connection Point Designation/Description, musiałbym na pierwszym miejscu wstawić Device Connection Point, a dopiero po nim BlackBoxa, ale to z kolei zakłóca normalny workflow, a poza tym pewnie i tak nie osiągnę pasującego mi efektu, bo chciałbym dodatkowo "ptaszki" od Safety czy Iskrobezpieczeństwa mieć na samym końcu.

W zasadzie chyba wszystkie okna w EPLANie, gdzie wyświetla się jakiekolwiek właściwości, można sobie w jakiś sposób dostosować pod siebie, dlatego bardzo mnie dziwi, że tutaj nie jest to w jakiś oczywisty i podobny do pozostałych, sposób zrobione, a może ja po prostu za słabo szukałem?

PS.
Być może się mylę, ale wydaje mi się iż w wersji P8 2.0 ta nawet "defaultowa" kolejność tychże kolumn też była jakaś "sensowniejsza", przynajmniej dla mnie, niż w obecnych tj. od v2.8 w górę.

Odpowiedź
Niestety w tym miejscu "producent" nie przewidział możliwości customizacji wyświetlania
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź