(2014-09-10, 10:21)LeBmo napisał(a): W uruchomionym instalatorze 2.4 oprócz wyboru
System docelowy:
-Win32
-x63
poniżej jest jeszcze
Dostępne programy:
-Electric P8
-Electric P8 Add-on
Co to znaczy, co należy wybrać?
Tego chyba wcześniej nie było (2.2, 2.3).
było ale trochę w innym miejscu
jeżeli chodzi o system to tu sprawa jest chyba jasna i nie muszę tłumaczyć

jeżeli chodzi o podział na P8 i P8 Add-on to sprawa wygląda następująco
w pierwszym instalujemy cały program (środowisko)
w drugim instalujemy dane zasadnicze systemu (czyli przykładowy projekt, formularze, arkusze normowe, szablony, etc)
ale żeby było weselej przy wybraniu opcji 1 również możemy wybrać aby add-on został zainstalowany jednocześnie z programem
Cytat:Będąc już przy wyrażeniu "Add-on" skorzystam z okazji i zapytam dalej.
Rozumiem, że Add-on oznacza dodatki, dodatkowe funkcje/programy/rozszerzenia ale mam przed sobą broszurę Eplana i tam tylko niektóre "Funkcje i możliwości" mają dopisek "Add-on" (są to: Pro Panel, Fluid, P&ID, Pr Panel Prof., PPE).
Dodatkowo wczoraj rozmawiałem z jednym chłopakiem i wspomniał, że instalując "coś" (nie pamiętał dokładnie co, może Pro Panel) miał do wyboru "coś Add-on" lub samo "coś" już bez Add-on. Nie umiał mi odpowiedzieć co wybrał, bo to była jakaś starsza wersja niż 2.4.
Pytam z ciekawości co to znaczy skoro się pojawia przy instalacji i w broszurach.
i tak i nie
jeżeli chodzi o same funkcje programu to są one blokowane przez klucz sprzętowy (np moduł jedno kreskowy, zestawienia, raporty, tłumaczenia, etc)
leżeli chodzi o Add-on to niestety/stety musimy je odinstalować (Pro Panel, Fluid/PPE, P&ID, ECC One - mogą występować również w wersji prof) i występują jako add-on lub zwykłą
czyli jeżeli mamy wersje zwykłą to nie potrzebujemy programu P8 aby go uruchomić przy add-on P8 jest wymagany a "dodatek" integruje się wtedy z P8
czyli nie musimy wtedy uruchamiać propanelu żeby z niego korzystać bo mamy go już w p8 i po prostu przechodzimy do środowiska