• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaciski podwójne
EplanP8 
Witam,
Mam do wykonania projekt po wykonawczy na podstawie szafy która przeszła kilka modernizacji w okresie kilku lat. 
Problem jest w tym, że podczas modernizacji podłączono nowe przewody na zaciski w sposób losowy. 
Aby przedstawić to w projekcie pojawia się problem ten sam zacisk muszę przedstawić w projekcie w dwu miejscach na osobnych arkuszach projektu.
Jak to zrobić aby poprawnie wygenerować listwę zaciskową. Dotychczas jak to robię to mam podwójnie wygenerowane zaciski (na listwie montażowej) o tych samych numerach.
Jak wybrnąć z tego ?

Odpowiedź
(2017-08-20, 23:59)Janusz1310 napisał(a): Witam,
Mam do wykonania projekt po wykonawczy na podstawie szafy która przeszła kilka modernizacji w okresie kilku lat. 
Problem jest w tym, że podczas modernizacji podłączono nowe przewody na zaciski w sposób losowy. 
Aby przedstawić to w projekcie pojawia się problem ten sam zacisk muszę przedstawić w projekcie w dwu miejscach na osobnych arkuszach projektu.
Jak to zrobić aby poprawnie wygenerować listwę zaciskową. Dotychczas jak to robię to mam podwójnie wygenerowane zaciski (na listwie montażowej) o tych samych numerach.
Jak wybrnąć z tego ?

musisz skorzystać z "zacisków częściowych"
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
EplanP8 
(2017-08-21, 07:35)pwisniewski napisał(a): musisz skorzystać z "zacisków częściowych"

Witam,
Dziękuję za pomoc, teraz wszystko już jest ok, pozdrawiam.

Odpowiedź