• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
szablon projektu
Witam
Czy z szablonu projektu da się jakoś wyciągnąć formularze tam stosowane?

Gdy robię nowy projekt z wybranego szablonu to mam do dyspozycji pewne formularze ale tylko dostępne w tym szablonie,( w mojej bazie ich nie ma)

Odpowiedź
(2016-01-18, 13:59)marekpaz napisał(a): Witam
Czy z szablonu projektu da się jakoś wyciągnąć formularze tam stosowane?

Gdy robię nowy projekt z wybranego szablonu to mam do dyspozycji pewne formularze ale tylko dostępne w tym szablonie,( w mojej bazie ich nie ma)

z szablonu projektu - nie  
szablon to tylko zapisane pewne ustawienia początkowe projektu bez zapisanych elementów składowych takich jak bazy symboli, formularzy etc 

żeby przy szablonie korzystać z "uwzględnionych tam elementów" musza one być w danych systemowych 

jeżeli posiadał byś projekt bazowy lub istniejący projekt stworzony na bazie tego szablonu to jest możliwe wyciągnięcie interesujących cię formularzy
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2016-01-18, 20:40)pwisniewski napisał(a): z szablonu projektu - nie  
szablon to tylko zapisane pewne ustawienia początkowe projektu bez zapisanych elementów składowych takich jak bazy symboli, formularzy etc 

żeby przy szablonie korzystać z "uwzględnionych tam elementów" musza one być w danych systemowych 

jeżeli posiadał byś projekt bazowy lub istniejący projekt stworzony na bazie tego szablonu to jest możliwe wyciągnięcie interesujących cię formularzy

Dzięki za odpowiedź. Mam projekt bazowy. Jak z niego uzyskać formularze ?

Odpowiedź
(2016-01-19, 09:11)marekpaz napisał(a): Dzięki za odpowiedź. Mam projekt bazowy. Jak z niego uzyskać formularze ?

stwórz projekt na bazie projektu bazowego (nie szablonu) 
wtedy z tego projektu będziesz mógł wyciągnąć formularze
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Eplan P8  
(2016-01-19, 10:46)pwisniewski napisał(a): stwórz projekt na bazie projektu bazowego (nie szablonu) 
wtedy z tego projektu będziesz mógł wyciągnąć formularze

To jednak był szablon, więc celu nie osiągnę. Ale za to teraz to wiem, dziękuję za szybką pomoc.

Odpowiedź
Ostatecznie udało mi się uzyskać gotowy projekt z tego koncernu i wszystko co chciałem ładnie udało mi się z niego wyłuskać :-)

Odpowiedź