Specjalista
Liczba postów: 606
Liczba wątków: 107
Dziękuję Otrzymano:
11 w 11 postach
Dziękuję Danno: 135
Reputacja:
8
Ponieważ nie lubię zaśmiecać sobie bazy artykułów wszystkim, co udostępnia dany producent chciałbym zapytać czy można w jakiś sprytny sposób wyodrębnić jeden lub kilka artykułów z bazy danych dostarczanej przez producenta?
Wiem, że mogę otworzyć udostępniony plik w Eplanie i wtedy wyeksportować interesujące mnie artykuły i ponownie zaimportować do docelowej bazy ale chodzi mi o zrobienie tego jakimś łatwiejszym, szybszym sposobem jeśli istnieje, jeśli ktoś zna.
Może Eplan posiada takie narzędzie, tylko go nie znam.
Super Moderator
Liczba postów: 1 640
Liczba wątków: 371
Dziękuję Otrzymano:
184 w 181 postach
Dziękuję Danno: 1
Reputacja:
83
Wszystko zależy w jakiej formie posiadasz baze
Jezeli jest to edz to teoretycznie da sie wyodrębnić pojedynczy artykuł
jeżeli jest to xml to ze zbiorowwgo bedzie ciężko ale korzystając z eae tez sie da
Jeżeli masz plik accesa czyli mdb to też się da ale ogólnie łatwiej jest stworzyć sobie bazę testowa i w niej importować nowe artykuły i robić edycję
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na
DropBox`ie lub
OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na
Tapatalk
Specjalista
Liczba postów: 606
Liczba wątków: 107
Dziękuję Otrzymano:
11 w 11 postach
Dziękuję Danno: 135
Reputacja:
8
Właściwie myślałem o .MBD - czyli nic lepszego nie ma.
Co do .XML to przy pomocy EAE.xlsx muszę pamiętać, że stracę szablony funkcyjne, tak?
A jak wyodrębnić z .EDZ ?
Super Moderator
Liczba postów: 1 640
Liczba wątków: 371
Dziękuję Otrzymano:
184 w 181 postach
Dziękuję Danno: 1
Reputacja:
83
Tak i nie, edycja przez eae usuwa szablony przy tworzeniu nowych lub zmianie identyfikujących danych
Edz to tak naprawdę skompresowane pojedyncze exporty xml w zbiorowej kompresji ale to też zależy od pliku
Mdb mozna jeszcze accesem pogrzebać i wyciągnąć to co się chce ale czy dużo się zyska w przypadku otwarcia w eplanie
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na
DropBox`ie lub
OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na
Tapatalk