• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Całościowa lista artykułów
EplanP8 
Witam
Stworzyłem jakiś czas temu do jednego z projektów formularz z całościowej listy artykułów (.f02) i teraz mam problem z jego odnalezieniem.
Ogólnie w nowym projekcie jest on użyty i zestawienie listy artykułów zrobiłem jednak chciałbym go znaleźć i jeszcze coś poprawić.
Dodam, że nie ma go w ścieżce C:\Users\Public\EPLAN\Data\Formularze\Company Name.
Gdzie go szukać?

Odpowiedź
Skoro masz go w projekcie a nie masz w danych zasadniczych projektu
To musisz go "wyciągnąć" z projektu do danych zasadniczych

Klepane w biegu palcem po szybie
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2020-02-27, 21:01)pwisniewski napisał(a): Skoro masz go w projekcie a nie masz w danych zasadniczych projektu
To musisz go "wyciągnąć" z projektu do danych zasadniczych

Tak też myślałem, ale przyznam wprost, że nie wiem jak to zrobić. Bardzo proszę o wskazówki.

Odpowiedź
Pisze z pamięci wiec mogę cos pomieszać
Narzędzia -> dane zasadnicze -> synchronizuj
Najpierw na projekcie gdzie masz ten formularz
I przeciągasz ten formularz z lewej na prawą
potem w nowym projekcie ustawiasz go w generacji

załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
Udało się. 
Bardzo dziękuję.
Ale mam jeszcze dwa pytania.
Czy jest możliwość przypisania całościowej liście artykułów konkretnego arkusza normowego?
Obecnie po każdej aktualizacji całościowej listy artykułów muszę od nowa zmieniać arkusz normowy, który mam w projekcie ponieważ ePlan ustawia jakiś swój domyślny.

Czy to samo można z nazwą strony?
W momencie aktualizacji ePlan nadaje swoją nazwę i numer całościowej listy artykułów.
Natomiast ja chciałbym aby były one na końcu projektu i miały kolejne numery stron i nazwę np. zestawienie materiałów.

Odpowiedź
(2020-02-28, 08:50)endriuu13@gmail.com napisał(a): Udało się. 
Bardzo dziękuję.
Ale mam jeszcze dwa pytania.
Czy jest możliwość przypisania całościowej liście artykułów konkretnego arkusza normowego?
Obecnie po każdej aktualizacji całościowej listy artykułów muszę od nowa zmieniać arkusz normowy, który mam w projekcie ponieważ ePlan ustawia jakiś swój domyślny.

Czy to samo można z nazwą strony?
W momencie aktualizacji ePlan nadaje swoją nazwę i numer całościowej listy artykułów.
Natomiast ja chciałbym aby były one na końcu projektu i miały kolejne numery stron i nazwę np. zestawienie materiałów.
tak da się

w właściwościach formularza należy wybrać arkusz normowy do edycji i dodatkowo używaj arkusza do edycji przy zestawieniach czy jakoś tak 

Nazwę generowaną można zmienić i ustawić albo w właściwościach formularza albo w szablonach zestawień tam też ustawiasz gdzie ma się pojawić zestawienie
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2020-02-28, 09:59)pwisniewski napisał(a): tak da się

w właściwościach formularza należy wybrać arkusz normowy do edycji i dodatkowo używaj arkusza do edycji przy zestawieniach czy jakoś tak 

Nazwę generowaną można zmienić i ustawić albo w właściwościach formularza albo w szablonach zestawień tam też ustawiasz gdzie ma się pojawić zestawienie

Generowaną nazwę udało mi się ustawić natomiast nie potrafię odnaleźć opcji ustawienia arkusza normowego do mojego zestawienia.
Może jakieś dokładniejsze wskazówki. Będę bardzo wdzięczny.

Odpowiedź
(2020-03-09, 15:46)endriuu13@gmail.com napisał(a): Generowaną nazwę udało mi się ustawić natomiast nie potrafię odnaleźć opcji ustawienia arkusza normowego do mojego zestawienia.
Może jakieś dokładniejsze wskazówki. Będę bardzo wdzięczny.

Interesują cie dwie właściwości formularza 

<13001> Arkusz normowy do edycji formularza
<13055> Użyj arkusza normowego do edycji formularza w zestawieniach
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2020-03-09, 16:08)pwisniewski napisał(a): Interesują cie dwie właściwości formularza 

<13001> Arkusz normowy do edycji formularza
<13055> Użyj arkusza normowego do edycji formularza w zestawieniach

Udało się, wielkie dzięki.

Odpowiedź