• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plan ułożenia zacisków
EplanP8 
Cześć, chciałbym zrobić ambitny plan ułożenia zacisków, lecz nie wiem czy to w ogóle jest do zrobienia w eplanie. Dokładnie chodzi mi o to żeby wyświetlać odpowiednią grafikę zacisku w zależności od numeru katalogowego artykułu oraz poziomu zacisku, czy ktoś może wie czy to jest wykonalne?

Odpowiedź
(2021-01-19, 14:24)TEd93 napisał(a): Cześć, chciałbym zrobić ambitny plan ułożenia zacisków, lecz nie wiem czy to w ogóle jest do zrobienia w eplanie. Dokładnie chodzi mi o to żeby wyświetlać odpowiednią grafikę zacisku w zależności od numeru katalogowego artykułu oraz poziomu zacisku, czy ktoś może wie czy to jest wykonalne?

Odpowiadając dokładnie na pytanie: jest to do zrobienia, jest to wykonalne.
Moje pytanie natomiast brzmi: po co? Jakie masz zakres licencji Eplana? Czy znasz konfiguratory Phoenix Contact i Weidmueller'a? Czy wyniki pracy jak w załączonym rysunku z przykładowego projektu ESS_Sample_Project nie satysfakcjonują cię?

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedź
(2021-01-20, 10:07)buba napisał(a): Odpowiadając dokładnie na pytanie: jest to do zrobienia, jest to wykonalne.
Moje pytanie natomiast brzmi: po co? Jakie masz zakres licencji Eplana? Czy znasz konfiguratory Phoenix Contact i Weidmueller'a? Czy wyniki pracy jak w załączonym rysunku z przykładowego projektu ESS_Sample_Project nie satysfakcjonują cię

Licencja to eplan select, o ile dobrze kojarzę to nie jestem w stanie wykonać takiego zestawienia w mojej licencji. Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej o tych konfiguratorach bo nie za bardzo wiem o czym mówisz. 
Dzięki za odpowiedź.

Odpowiedź
(2021-01-22, 14:52)TEd93 napisał(a): Licencja to eplan select, o ile dobrze kojarzę to nie jestem w stanie wykonać takiego zestawienia w mojej licencji. Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej o tych konfiguratorach bo nie za bardzo wiem o czym mówisz. 
Dzięki za odpowiedź.

Wklej i szukaj: Oprogramowanie - PROJECT COMPLETE - 1050453
oraz: Weidmüller Configurator (WMC)

i pobierz oprogramowanie.

Jak zainstalujesz i wypróbujesz, to daj znać, czy ci to ułatwiło sprawę.

Odpowiedź
(2021-01-22, 19:22)buba napisał(a): Wklej i szukaj: Oprogramowanie - PROJECT COMPLETE - 1050453
oraz: Weidmüller Configurator (WMC)

i pobierz oprogramowanie.

Jak zainstalujesz i wypróbujesz, to daj znać, czy ci to ułatwiło sprawe
Ściągnąłem program i wyeksportowałem listwę zaciskową, pytanie jak zrobić z tego plan ułożenia zacisków? Czy da się to zrobić jakoś automatycznie?

Odpowiedź
Mam jeszcze jeden problem, a mianowicie chce skorzystać z funkcji Przyporządkowanie właściwości / wartości do grafiki, Kategoria / właściwość ustalam na oznaczenia przyłączy wszystkie i próbuję wpisać dla przykładu przyłącza 1;2, lecz wyskakuje mi błąd podana wartość nieprawidłowa. Wie ktoś może jak sobie z tym poradzić? Próbowałem już różnych kombinacji ze znakami specjalnymi, lecz we właściwości jasno jest napisane, że zwraca wynik po średniku. A więc jaki jest sens porównania tej funkcji skoro można ją zastosować tylko do jednego przyłącza.

Odpowiedź