• Witamy na stronie użytkowników oprogramowania EPLAN
  • Bierz czynnie udział w forum
  • Najnowszą wersją oprogramowania jest 2024
  • Nieaktywne konta będa usuwane
  • Nowy leyout programu znajdziesz od wersji 2022
  • Podziel się swoją opinią na temat forum
  • Klasyczny leyout programu jest tylko do wersji 2.9

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plan zacisków
Witam,
Mam pytanie, podczas generowania planu zacisków, format wprowadzenia: "Plasowanie ręczne", EPLAN generuje zestawienie wg liczby kolumn w formularzu, a  dalsze zaciski pomija.
Jak zrobić, aby  wygenerować zaciski "dalsze" tzn. w formacie wprowadzenia " plasowanie ręczne"

Odpowiedź
(2020-03-26, 11:48)P.kozyra napisał(a): Witam,
Mam pytanie, podczas generowania planu zacisków, format wprowadzenia: "Plasowanie ręczne", EPLAN generuje zestawienie wg liczby kolumn w formularzu, a  dalsze zaciski pomija.
Jak zrobić, aby  wygenerować zaciski "dalsze" tzn. w formacie wprowadzenia " plasowanie ręczne"

musiałbym sprawdzić nie miałem takiego przypadku

ogólnie generacja przez "plasowanie ręczne" dedykowana była do generacji "listwy" która w całości była pokazana  na danej stornie  jak np przyłącze silnikowe 

teraz próbuję wymyślić co ty tak właściwie chcesz zrobić
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2020-03-26, 15:25)pwisniewski napisał(a): musiałbym sprawdzić nie miałem takiego przypadku

ogólnie generacja przez "plasowanie ręczne" dedykowana była do generacji "listwy" która w całości była pokazana  na danej stornie  jak np przyłącze silnikowe 

teraz próbuję wymyślić co ty tak właściwie chcesz zrobić

Chcę wygenerować listwę która ma powiedzmy 200 zacisków, ale formularz może wygenerować 100 zacisków na jednej stronie przez plasowanie ręczne. 
Chcę wygenerować zaciski 1-100 na jednej stronie przy użyciu plasowania ręcznego i zaciski 101-200 na drugiej stronie. 

Format wyprowadzenia: "strona" nie wchodzi w grę, ponieważ do wygenerowanego formularza muszę dorysować symbole graficzne, które znikają przy "Aktualizacji".

Odpowiedź
(2020-03-27, 08:01)P.kozyra napisał(a): Chcę wygenerować listwę która ma powiedzmy 200 zacisków, ale formularz może wygenerować 100 zacisków na jednej stronie przez plasowanie ręczne. 
Chcę wygenerować zaciski 1-100 na jednej stronie przy użyciu plasowania ręcznego i zaciski 101-200 na drugiej stronie. 

Format wyprowadzenia: "strona" nie wchodzi w grę, ponieważ do wygenerowanego formularza muszę dorysować symbole graficzne, które znikają przy "Aktualizacji".

to niestety tego nei zrobisz pracowanie ręczne było przewidziane to umieszczanie "małych" zestawień przy schematach 

teraz druga sprawa
jakie ty symbole chcesz dorysować na planie zacisków ? 
bo może jest inne rozwiązanie
załóż konto na  DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2020-03-27, 08:15)pwisniewski napisał(a): to niestety tego nie zrobisz pracowanie ręczne było przewidziane to umieszczanie "małych" zestawień przy schematach 

teraz druga sprawa
jakie ty symbole chcesz dorysować na planie zacisków ? 
bo może jest inne rozwiązanie

Plusy i minusy w kółkach, trójkątach kwadratach itd.

Odpowiedź
(2020-03-27, 11:51)P.kozyra napisał(a): Plusy i minusy w kółkach, trójkątach kwadratach itd.

no ok 
kolejna mała porcja informacji - pomału dochodzimy do tego co chcesz uzyskać

to teraz pomocnicze pytania 

czy te twoje + i - w tych trójkątach czy tam kwadratach etc są jakoś powiązane z konkretnym zaciskiem (typem, rodzajem, poziomem etc) 
 czy jest to przypadkowe losowe wykonanie 

poniżej masz przykład z informacją o listwie i zaznaczeniem klem PE

Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź
(2020-03-27, 12:16)pwisniewski napisał(a): no ok 
kolejna mała porcja informacji - pomału dochodzimy do tego co chcesz uzyskać

to teraz pomocnicze pytania 

czy te twoje + i - w tych trójkątach czy tam kwadratach etc są jakoś powiązane z konkretnym zaciskiem (typem, rodzajem, poziomem etc) 
 czy jest to przypadkowe losowe wykonanie 

poniżej masz przykład z informacją o listwie i zaznaczeniem klem PE

Te moje + i - są powiązane z konkretnymi zaciskami w listwie.

Odpowiedź
(2020-03-27, 14:40)P.kozyra napisał(a): Te moje + i - są powiązane z konkretnymi zaciskami w listwie.

no to przygotuj sobie odpowiednio formularz i będziesz miał to generowane z automatu
Zapraszamy na Tapatalk

Odpowiedź