Jestem początkującym użytkownikiem programu EPLAN Electric P8. Mam problem z planem zacisków. Otóż chciałabym aby zestawienia generowały się w tabelkach jedna pod drugą np kilka na jednej stronie, a nie dla każdej listwy osobne zestawienie. Czy jest to możliwe? Bardzo proszę o pomoc
Ocena wątku:
plan zacisków
|
2015-06-30, 12:19
(2015-06-30, 11:50)arkeplan napisał(a): Jestem początkującym użytkownikiem programu EPLAN Electric P8. Mam problem z planem zacisków. Otóż chciałabym aby zestawienia generowały się w tabelkach jedna pod drugą np kilka na jednej stronie, a nie dla każdej listwy osobne zestawienie. Czy jest to możliwe? Bardzo proszę o pomoc
jeżeli mówimy o "planie zacisków" to tak jest taka możliwość
należy zaznaczyć właściwość grupuj w wyprowadzeniu na strony
oczywiście ma to sens tylko i wyłącznie w zestawieniach dynamicznych
potrzebne miejsce w chmurze ?
załóż konto na DropBox`ie lub OneDrive a otrzymasz 500MB dodatkowej przestrzeni
Zapraszamy na Tapatalk
Zapraszamy na Tapatalk
zrobiłam tak i łączy mi po dwa zestawienia(jedno obok drugiego). więcej zestawień nie da się umieścić na jednej stronie?
2015-06-30, 12:32
(2015-06-30, 12:29)arkeplan napisał(a): zrobiłam tak i łączy mi po dwa zestawienia(jedno obok drugiego). więcej zestawień nie da się umieścić na jednej stronie?
wszystko zależy od konfiguracji samego formularza
ogólnie złoży ci tyle zestawień na ile pozwala mu liczba wierszy i kolumn w formularzu
Zapraszamy na Tapatalk
Zapraszamy na Tapatalk
2015-06-30, 12:37
rozumiem dziękuję za pomoc
zwiększyłam liczbę kolumn i generują się w większej ilości na jednej stronie, wprawdzie uciekają poza obszar strony ale łatwo można je przesunąć i umieścić w dowolnym miejscu, bardzo dziękuję

2015-06-30, 12:42
(2015-06-30, 12:37)arkeplan napisał(a): rozumiem dziękuję za pomoczwiększyłam liczbę kolumn i generują się w większej ilości na jednej stronie, wprawdzie uciekają poza obszar strony ale łatwo można je przesunąć i umieścić w dowolnym miejscu, bardzo dziękuję
jeżeli zestawienia "uciekają" poza obrys arkusza normowego to znaczy że formularz jest źle wykonany i należy go poprawić
generacja nie powinna "uciekać" a być przenoszona na nową stronę
Zapraszamy na Tapatalk
Zapraszamy na Tapatalk
(2015-06-30, 12:42)pwisniewski napisał(a): jeżeli zestawienia "uciekają" poza obrys arkusza normowego to znaczy że formularz jest źle wykonany i należy go poprawić
generacja nie powinna "uciekać" a być przenoszona na nową stronę
formularz jest praktycznie w całości stworzony na podstawie danego formularza w bazie F13_002.f13 zmieniłam tylko ostatnią kolumnę. Co w takim razie powinnam poprawić, żeby zestawienia nie uciekały? zwiększyłam liczbę kolumn dwukrotnie przez co dodaje mi o dwa zestawienia więcej i mam dwa razy mniej stron
tzn chciałabym, żeby zestawienia ustawiały się obok siebie i jeden pod drugim jeśli w sumie liczba wierszy nie będzie przekraczać rozmiaru arkusza...
2015-06-30, 14:14
(2015-06-30, 13:13)arkeplan napisał(a): formularz jest praktycznie w całości stworzony na podstawie danego formularza w bazie F13_002.f13 zmieniłam tylko ostatnią kolumnę. Co w takim razie powinnam poprawić, żeby zestawienia nie uciekały? zwiększyłam liczbę kolumn dwukrotnie przez co dodaje mi o dwa zestawienia więcej i mam dwa razy mniej stron
tzn chciałabym, żeby zestawienia ustawiały się obok siebie i jeden pod drugim jeśli w sumie liczba wierszy nie będzie przekraczać rozmiaru arkusza...
w twoim wypadku należy odznaczyć funkcję
<13103> Zacznij każdy zasób w nowej kolumnie
spowoduje to przypisanie kolejnej "listwy" zaraz pod koniem pierwszej
oczywiście należy zmodyfikować graficznie trochę formularz dla ładniejszej prezentacji
Zapraszamy na Tapatalk
Zapraszamy na Tapatalk
(2015-06-30, 14:14)pwisniewski napisał(a): w twoim wypadku należy odznaczyć funkcję
<13103> Zacznij każdy zasób w nowej kolumnie
spowoduje to przypisanie kolejnej "listwy" zaraz pod koniem pierwszej
oczywiście należy zmodyfikować graficznie trochę formularz dla ładniejszej prezentacji
bardzo dziękuję właśnie o to mi chodziło